Borravaló
Podcast készítő borravalo.hu
78 Epizód
-
A Balatont mindig kóstolhatod!
Közzétéve: 2024. 03. 06. -
Onódy: a mézesbödöntől a rendszer áldozatáig
Közzétéve: 2024. 02. 28. -
Egy sör nem sör – a One Beer sztori
Közzétéve: 2024. 02. 21. -
Nem citrommal, nem sóval: tequila, mezcal
Közzétéve: 2024. 02. 11. -
Fagylalt csodaországban
Közzétéve: 2024. 02. 04. -
Egy zseniális vacsora, Dürrenmatt szerint
Közzétéve: 2024. 02. 02. -
A Kocsmaturista sztori
Közzétéve: 2024. 01. 25. -
A szlovák mesterszakács, akiről vajmi keveset tudunk
Közzétéve: 2024. 01. 18. -
Karácsonyi finomságok: Wellington és töltött pulyka
Közzétéve: 2023. 12. 22. -
Ünnepi gasztro: mit ettek és ittak eleink?
Közzétéve: 2023. 12. 15. -
Jackfall: új generáció, új kezdet, új remények
Közzétéve: 2023. 12. 07. -
Olcsóbban enni és még a környezetért is tenni?
Közzétéve: 2023. 12. 01. -
EPR és DRS mizéria: kaotikusan indulhat az új hulladékgazdálkodási rendszer
Közzétéve: 2023. 11. 22. -
Hidegen sajtolt arany
Közzétéve: 2023. 11. 17. -
Szent Márton ludai
Közzétéve: 2023. 11. 10. -
A Fekete-erdőn is túl: idén mi a titkos 48. összetevő?
Közzétéve: 2023. 10. 27. -
Az erdő egy konyhakert
Közzétéve: 2023. 10. 24. -
Laosz gasztrós szemmel – és gyomorral
Közzétéve: 2023. 10. 13. -
Észak-Rajna-Vesztfália kóstolva
Közzétéve: 2023. 10. 05. -
Miért más Szekszárd?
Közzétéve: 2023. 09. 29.
Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.
