78 Epizód

  1. A Balatont mindig kóstolhatod!

    Közzétéve: 2024. 03. 06.
  2. Onódy: a mézesbödöntől a rendszer áldozatáig

    Közzétéve: 2024. 02. 28.
  3. Egy sör nem sör – a One Beer sztori

    Közzétéve: 2024. 02. 21.
  4. Nem citrommal, nem sóval: tequila, mezcal

    Közzétéve: 2024. 02. 11.
  5. Fagylalt csodaországban

    Közzétéve: 2024. 02. 04.
  6. Egy zseniális vacsora, Dürrenmatt szerint

    Közzétéve: 2024. 02. 02.
  7. A Kocsmaturista sztori

    Közzétéve: 2024. 01. 25.
  8. A szlovák mesterszakács, akiről vajmi keveset tudunk

    Közzétéve: 2024. 01. 18.
  9. Karácsonyi finomságok: Wellington és töltött pulyka

    Közzétéve: 2023. 12. 22.
  10. Ünnepi gasztro: mit ettek és ittak eleink?

    Közzétéve: 2023. 12. 15.
  11. Jackfall: új generáció, új kezdet, új remények

    Közzétéve: 2023. 12. 07.
  12. Olcsóbban enni és még a környezetért is tenni?

    Közzétéve: 2023. 12. 01.
  13. EPR és DRS mizéria: kaotikusan indulhat az új hulladékgazdálkodási rendszer

    Közzétéve: 2023. 11. 22.
  14. Hidegen sajtolt arany

    Közzétéve: 2023. 11. 17.
  15. Szent Márton ludai

    Közzétéve: 2023. 11. 10.
  16. A Fekete-erdőn is túl: idén mi a titkos 48. összetevő?

    Közzétéve: 2023. 10. 27.
  17. Az erdő egy konyhakert

    Közzétéve: 2023. 10. 24.
  18. Laosz gasztrós szemmel – és gyomorral

    Közzétéve: 2023. 10. 13.
  19. Észak-Rajna-Vesztfália kóstolva

    Közzétéve: 2023. 10. 05.
  20. Miért más Szekszárd?

    Közzétéve: 2023. 09. 29.

3 / 4

Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.