Borravaló
Podcast készítő borravalo.hu
78 Epizód
-
Örök Balaton 2. rész
Közzétéve: 2024. 10. 06. -
Örök Balaton 1. rész
Közzétéve: 2024. 09. 29. -
Büfékocsi forradalom: a 100. Food Truck Show
Közzétéve: 2024. 09. 27. -
Bajorok, svábok, szászok: spätzle és generálszósz
Közzétéve: 2024. 09. 16. -
A sparhelten minden finomabb
Közzétéve: 2024. 07. 19. -
Típus, terroir, termelő: így kóstolj olívaolajat
Közzétéve: 2024. 07. 12. -
Borral keressük az irányt, pálinkával földbe álltunk…
Közzétéve: 2024. 07. 05. -
Borravaló, szervízdíj: sokan nem tudják a különbséget
Közzétéve: 2024. 06. 12. -
Az ablak nincs sokáig nyitva…
Közzétéve: 2024. 06. 05. -
A káposzta nem székely, az aprópecsenye nem brassói…
Közzétéve: 2024. 05. 24. -
Mindennek a kovásza…
Közzétéve: 2024. 05. 15. -
„Én minden reggel szalonnát eszem…”
Közzétéve: 2024. 05. 09. -
Mit kíván a magyar nemzet? Magyar nemzeti ország sörét!
Közzétéve: 2024. 05. 02. -
Punkok, puff-puff, multikulti receptek
Közzétéve: 2024. 04. 26. -
Radovin portfoliókóstoló: trendek és élmények
Közzétéve: 2024. 04. 17. -
Sörszimfónia négy tételben
Közzétéve: 2024. 04. 10. -
Klotild és Matild: a kávéházi hölgyek nyomában
Közzétéve: 2024. 03. 28. -
Ír kocsma, ír whiskey, ír szenvedély: Szent Patrik napja
Közzétéve: 2024. 03. 21. -
Újra éledezik a magyar vermut?
Közzétéve: 2024. 03. 18. -
Már rég nem lemondás az adalékmentes
Közzétéve: 2024. 03. 13.
Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.
