78 Epizód

  1. Örök Balaton 2. rész

    Közzétéve: 2024. 10. 06.
  2. Örök Balaton 1. rész

    Közzétéve: 2024. 09. 29.
  3. Büfékocsi forradalom: a 100. Food Truck Show

    Közzétéve: 2024. 09. 27.
  4. Bajorok, svábok, szászok: spätzle és generálszósz

    Közzétéve: 2024. 09. 16.
  5. A sparhelten minden finomabb

    Közzétéve: 2024. 07. 19.
  6. Típus, terroir, termelő: így kóstolj olívaolajat

    Közzétéve: 2024. 07. 12.
  7. Borral keressük az irányt, pálinkával földbe álltunk…

    Közzétéve: 2024. 07. 05.
  8. Borravaló, szervízdíj: sokan nem tudják a különbséget

    Közzétéve: 2024. 06. 12.
  9. Az ablak nincs sokáig nyitva…

    Közzétéve: 2024. 06. 05.
  10. A káposzta nem székely, az aprópecsenye nem brassói…

    Közzétéve: 2024. 05. 24.
  11. Mindennek a kovásza…

    Közzétéve: 2024. 05. 15.
  12. „Én minden reggel szalonnát eszem…”

    Közzétéve: 2024. 05. 09.
  13. Mit kíván a magyar nemzet? Magyar nemzeti ország sörét!

    Közzétéve: 2024. 05. 02.
  14. Punkok, puff-puff, multikulti receptek

    Közzétéve: 2024. 04. 26.
  15. Radovin portfoliókóstoló: trendek és élmények

    Közzétéve: 2024. 04. 17.
  16. Sörszimfónia négy tételben

    Közzétéve: 2024. 04. 10.
  17. Klotild és Matild: a kávéházi hölgyek nyomában

    Közzétéve: 2024. 03. 28.
  18. Ír kocsma, ír whiskey, ír szenvedély: Szent Patrik napja

    Közzétéve: 2024. 03. 21.
  19. Újra éledezik a magyar vermut?

    Közzétéve: 2024. 03. 18.
  20. Már rég nem lemondás az adalékmentes

    Közzétéve: 2024. 03. 13.

2 / 4

Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.