78 Epizód

  1. Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

    Közzétéve: 2023. 09. 22.
  2. Lecsó: nem egyedi, mégis egyedül a mienk

    Közzétéve: 2023. 09. 13.
  3. A vermut életérzés

    Közzétéve: 2023. 07. 09.
  4. A Monarchia konyhája

    Közzétéve: 2023. 06. 28.
  5. Mi lesz a magyar fehérborral?

    Közzétéve: 2023. 06. 21.
  6. Sülthal, jazz, filozófia – a Legendás Diósdi Halsütő

    Közzétéve: 2023. 06. 15.
  7. Új lendületet kap idén a Gourmet Fesztivál

    Közzétéve: 2023. 05. 31.
  8. A nemzeti konyha kialakulása: paprikás mítoszok

    Közzétéve: 2023. 05. 24.
  9. A helyzet nem jó, sokszor tragikus, de van lehetőség…

    Közzétéve: 2023. 05. 17.
  10. Észterbomba vagy hordós játék? – Bevezető a rumok világába

    Közzétéve: 2023. 05. 11.
  11. Sör, virsli, würstchen, vurstli

    Közzétéve: 2023. 05. 03.
  12. Csak az marad életben, aki piacképes?

    Közzétéve: 2023. 04. 26.
  13. Testnek és léleknek: szerzetesi sörfőzés

    Közzétéve: 2023. 04. 18.
  14. Magyar bor – mi van a pohárban?

    Közzétéve: 2023. 04. 12.
  15. Húsvéti receptek: hagyományos ízek és új ötletek

    Közzétéve: 2023. 04. 05.
  16. Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

    Közzétéve: 2023. 03. 29.
  17. Konc vs. Cibere – farsang és böjt

    Közzétéve: 2023. 03. 22.
  18. Márciusi ifjak és a szabadság bora

    Közzétéve: 2023. 03. 15.

4 / 4

Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.