Borravaló
Podcast készítő borravalo.hu
78 Epizód
-
Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!
Közzétéve: 2025. 03. 13. -
A prágai temető receptjei
Közzétéve: 2025. 03. 05. -
Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk…
Közzétéve: 2025. 02. 27. -
Volt balatoni séf, angol esküvőkirály – most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund
Közzétéve: 2025. 02. 25. -
Kávéházaink története a mi történetünk is – beszélgetés Saly Noémivel
Közzétéve: 2025. 02. 15. -
Mi köze a Waldorf-salátának Al Capone kedvenc ételéhez?
Közzétéve: 2025. 02. 12. -
A botrányhős amorózó prímás, akinek a neve egy süteményben él tovább
Közzétéve: 2025. 02. 08. -
Brassó és Csík revisited
Közzétéve: 2025. 01. 23. -
Se nem olasz, se nem rizling, mégis olaszrizling
Közzétéve: 2025. 01. 16. -
Bubik, csillagok, legendák: Champagne
Közzétéve: 2025. 01. 02. -
Minden héten meleg étel
Közzétéve: 2024. 12. 18. -
Mi köze Nelson admirálisnak a tiramisuhoz?
Közzétéve: 2024. 12. 12. -
Milyen a jó és hasznos étek?
Közzétéve: 2024. 12. 04. -
Egy kanál fűszertörténet, egy csipet fűszeretimológia
Közzétéve: 2024. 11. 22. -
Három évtized, három betű
Közzétéve: 2024. 11. 20. -
Ahol minden a tészta
Közzétéve: 2024. 11. 06. -
Bar Convent Berlin és Unicum Trezor XO
Közzétéve: 2024. 10. 31. -
Ha sül a hús, senki se bús
Közzétéve: 2024. 10. 24. -
Az utazás célja: megtalálni saját magad
Közzétéve: 2024. 10. 18. -
Ahol a maláta lelkéből az angyaloknak is jut
Közzétéve: 2024. 10. 08.
Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.
