78 Epizód

  1. Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Közzétéve: 2025. 03. 13.
  2. A prágai temető receptjei

    Közzétéve: 2025. 03. 05.
  3. Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk…

    Közzétéve: 2025. 02. 27.
  4. Volt balatoni séf, angol esküvőkirály – most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Közzétéve: 2025. 02. 25.
  5. Kávéházaink története a mi történetünk is – beszélgetés Saly Noémivel

    Közzétéve: 2025. 02. 15.
  6. Mi köze a Waldorf-salátának Al Capone kedvenc ételéhez?

    Közzétéve: 2025. 02. 12.
  7. A botrányhős amorózó prímás, akinek a neve egy süteményben él tovább

    Közzétéve: 2025. 02. 08.
  8. Brassó és Csík revisited

    Közzétéve: 2025. 01. 23.
  9. Se nem olasz, se nem rizling, mégis olaszrizling

    Közzétéve: 2025. 01. 16.
  10. Bubik, csillagok, legendák: Champagne

    Közzétéve: 2025. 01. 02.
  11. Minden héten meleg étel

    Közzétéve: 2024. 12. 18.
  12. Mi köze Nelson admirálisnak a tiramisuhoz?

    Közzétéve: 2024. 12. 12.
  13. Milyen a jó és hasznos étek?

    Közzétéve: 2024. 12. 04.
  14. Egy kanál fűszertörténet, egy csipet fűszeretimológia

    Közzétéve: 2024. 11. 22.
  15. Három évtized, három betű

    Közzétéve: 2024. 11. 20.
  16. Ahol minden a tészta

    Közzétéve: 2024. 11. 06.
  17. Bar Convent Berlin és Unicum Trezor XO

    Közzétéve: 2024. 10. 31.
  18. Ha sül a hús, senki se bús

    Közzétéve: 2024. 10. 24.
  19. Az utazás célja: megtalálni saját magad

    Közzétéve: 2024. 10. 18.
  20. Ahol a maláta lelkéből az angyaloknak is jut

    Közzétéve: 2024. 10. 08.

1 / 4

Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról, kávékról meg ételekről kóstolójegyzetet írni? Inni és enni kell, és kész, nem? De. Közben pedig keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet jókat enni és inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért van a Borravaló: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva… Borravaló: egy magazin a gasztrokultúráról.