30. ADÁS - MINDENT A CUKROKRÓL - EGY FINOMAN TUDATOS PODCAST

FINOMAN TUDATOS PODCAST - Podcast készítő Hester's Life - Csütörtökök

Ebben az adásban elkalauzolunk Benneteket a cukrok világában. Miket is nevezünk cukroknak? Hogyan találhatod meg az élelmiszerek összetétel listájában. Megvizsgáljuk a miérteket: Miért eszünk ennyi cukros ételt? Miért használják az élelmiszergyártók a különböző cukrokat? Arról is beszélgetünk, melyik típusú cukornak milyen hatása van, melyiket érdemes választanunk, és melyiket kerüljük el. Amiről beszélgettünk pontosan: 02:25 - Cukorfogyasztási áttekintés 05:48 - Miért táplálkozunk cukrosan? 08:06 - Mikor van szükségünk a hozzáadott cukrokra? 11:00 - Mik a jobb cukrok? 15:13 - Milyen élettani hatása van az “egyszerű cukrok” fogyasztásának? 17:00 - Élelmiszeripari szempontok 22:13 - Melyik élelmiszert válasszunk, hozzáadott cukor szempontból? 26:57 - A rizs, juhar, agave szirupokról 28:44 - A fruktózról 32:11 - Melyiket válasszuk? Light, Zero, cukormentes, stb. 37:47 - Tápérték táblázatban olvasható cukormennyiség értelmezése 47:00 - Mivel édesít Eszter és Dóri otthon és a gyártásban? 48:42 - A datolya őrleményről 50:10 - Minden más természetes édesítő ADÁS TÉMÁIHOZ KAPCSOLÓDÓ TUDÁSTÁR: Élelmiszer adatokhoz - USDA - https://fdc.nal.usda.gov/ Természetes édesítő - Datolya őrlemény: https://hesterslife.com/blog/hesters-life-receptek/53-sos-karamellszosz-datolya-orlemenybol Kövess bennünket: https://www.instagram.com/hesterslife/