“Vendéglátásból igazi pénzt? Az nem a Michelin-csillag útja.” - Varga Sándor, 42 Restaurant
Cégépítők - Podcast készítő BROCASTERZ - Szerdák
Kategóriák:
“Az étterem üzemeltetés egy roppant komplex vállalkozási forma, a HR szolgáltatás ennél jóval egyszerűbb ügymenetű tevékenység.” - Varga Sándor vérbeli vállalkozó, egy sikeres cégcsoport első embere a munkaerő-kölcsönzés területén, és Magyarország első, egy Michelin-csillagos vidéki éttermének tulajdonosa. A nehéz családi körülményekből jövő vezető az első vállalkozásairól, sikeres és csődközeli évekről, valamint a fine dining étterem projektszintű megépítéséről mesélt a Cégépítők podcast legújabb adásában. “Sosem volt opció az exit és a passzív jövedelem” - a mindig újabb kihívásokat kereső cégépítő nemcsak a vállalkozásainak a történetét meséli el, de saját gyerekkorába is betekintést enged. A hosszú és lebilincselő beszélgetés során a magyar vállalkozói és alkalmazotti kultúra mellett, a csúcsgasztronómia is terítékre kerül, de Sándor kendőzetlen őszinteséggel mesél saját hibáiról és a magyarországi fine dining profitábilitásáról. A Cégépítők podcastben Egerszegi Krisztián egy olyan cégvezetővel beszélgetett, aki a nehéz kezdeti évek után előbb programozó matematikus, majd a mindig a lehetőségeket kereső sikeres vállalkozó lett. Inspiráló beszélgetés egy olyan emberrel, aki a motivációs előadásokban kevésbé, a villámgyors, kemény munkában azonban annál inkább hisz. A közel kétórás adásban egy személyben ismerhető meg a saját cégéből már kivonult tulajdonos, a pár év alatt a csúcsra jutó étteremvezető, és a nemzetközi szinten jegyzett gasztrovlogger: 00:00 Varga Sándor a Livita Group és az esztergomi 42 Restaurant tulajdonosa, az Alexander the Guest YouTube csatorna arca, programozó matematikus és vállalkozó. 07:08 Milyen szerepe volt Sándor sikereiben a nehéz gyermekkornak és az édesanyjának. Mit talált meg a matematikában és miért lett programozó matematikus? 12:51 Hogyan került kapcsolatba a vállalkozó a gasztronómiával, és miért épített Michelin-csillagos éttermet Esztergomban? 38:45 Két év alatt meglett a Michelin-csillag, de mégis milyen nehézségek és kihívások voltak ezen az úton, mennyire volt ezt nehéz cégépítési szempontból elérni? 54:14 Egy fine dining étterem rendkívül költséges, de kérdés, hogy ez mégis mennyire tud profitábilis lenni? Egyensúlyban van a befektetett energia és pénz az eredménnyel? 1:17:51 Alexander the Guest - Sándor YouTube csatornája, amely keretében 3 csillagos Michelin-csillagos éttermekbe látogat. De miről szól ez a csatorna valójában? 1:35:18 Milyen vállalkozást épített fel a cégvezető és hogyan, hogy bele tudjon vágni a csúcsgasztróba? 1:52:27 Kik azok, akik ki tudnak szállni a saját cégük operatív vezetéséből, és kik azok, akiknek lelki szükséglet a napi szintű tűzoltás? Az epizódhoz tartozó extra tartalmakért kattints ide: https://www.cegepitok.hu/2023/10/31/varga-sandor-42-restaurant/ Hallgasd a Cégépítők Podcastet kedvenc platformodon: · Spotify: open.spotify.com/show/2DsU3rzjKkZDHyKhWlbbsq · Apple Podcast: podcasts.apple.com/hu/podcast/c%C3…1585202757?l=hu · Google Podcast: cutt.ly/7R2GKoj · Soundcloud: @cegepitok-podcast-minicrm A Cégépítők Podcast a MiniCRM-nek köszönhetően jött létre, kövesd be őket: · Facebook: https://www.facebook.com/MiniCRM.hu/ · LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/minicrm/ A Cégépítők podcast felvétele a Brocasterz Stúdióban történik, az adások teljes menedzsmentjét pedig a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi. Ha szeretnéd jobban megismerni őket: brocasterz.com